INGREDIENCE

Hypoalergenní dekorativní kosmetika IDUN MINERALS_1

 

Jednoduše čisté 

Jsme jedním z největších švédských dodavatelů kosmetických výrobků a vyvíjíme čisté produkty bez zbytečných přísad. Náš tým pro vývoj produktů zajišťuje, že přísady pracují v souladu s pokožkou a vyhovují všem typům pokožky, dokonce i těm nejcitlivějším. Vysoce čištěné minerály byly vědecky prokázány jako velmi účinné a podpořené pečlivým švédským výzkumem. Zavázali jsme se vyvíjet etické a čisté produkty bez kompromisů. Všechny produkty z IDUN Minerals jsou bez mastku, cyklických silikonů, vizmutu, PFAS a parfémů (s výjimkou některých produktů pro péči o vlasy, které obsahují hypoalergenní parfémy), protože tyto složky mohou způsobit alergie, podráždění nebo zabránit dýchání kůže. Snažíme se také vyhýbat konzervačním látkám, kdykoli je to možné, abychom minimalizovali riziko podráždění. Čistota minerálů je také velmi důležitým faktorem při prevenci alergických reakcí. Proto máme vysoké nároky na kvalitu minerálů používaných v naší kosmetice. Minerály jsou vysoce čištěny například od niklu a chrómu, protože tyto kovy mohou způsobit kontaktní alergii a je třeba se jim v co největší míře vyhnout. Náš pudrový máje-up se skládá ze 100% vysoce čištěných minerálů, je anorganický a neobsahuje žádnou vodu, čímž zabraňuje tvorbě bakterií.

 

CO NAJDETE V NAŠICH PRODUKTECH

Zinek

Oxid zinečnatý zklidňuje podrážděnou pokožku. Odráží UVA a UVB záření a zajištuje ochranný faktor (SPF) v našich produktech.

Titan

Oxid titaničitý je bílý minerální prášek, který zajištuje ochranný faktor (SPF) a generuje pigment.

Slída

Slída je minerál, který dodává pokožce jemnozrnné a lesk.

Olej ze semen brusinky                                                                                                                                                        

Olej ze semen brusinky zvlhčuje, chrání a dodává pokožce přirozenou vitalitu. 

Ostružinový olej

Ostružinový olej pleť vyživuje a zjemňuje. Obsahuje vysoký podíl vitamínu C, nenasycené kyseliny a omega 3  kyseliny.

Vitamin E

Vitamin E (nazývaný také tokoferol) je antioxidant, který má ochranný účinek před volnými radikály.

Bílý jíl

Jílový minerál, který absorbuje tuk a má matující účinek.

Železo

Oxid železa se nachází ve žlutých, červených a černých pigmentech smíchaných v různých koncentracích, tak aby poskytovaly různé odstíny v jednotlivých produktech.

Taklon

Taklon je jednou z nejlepších syntetických látek, jejichž výhodou je to, že jsou biologicky rozložitelné a hypoalergenní. Je to také zvířecí a veganská alternativa místo zvířecích chlupů.

 

CO NAŠE PRODUKTY NIKDY OBSAHUJÍ

Nikl

Nikl je alergen a pokud jste vystaveni niklu po dlouhou dobu, může vám vzniknout alergie na celý život. Alergie na nikl způsobuje vyrážku nebo ekzém a nejčastějším produktem obsahujícím nikl je řasenka.

Chrom

Chrom způsobuje vyrážku nebo ekzém.

Mastek

Mastek se používá v kosmetice k absorpci oleje a vlhkosti. Ale způsobuje také zvýraznění jemných linií a vytváří iluzi větších vrásek.

Cyklické silikony

Cyklické silikony se často nacházejí v dekorativní kosmetice a ve výrobcích pro péči o pleť a vlasy. Existuje podezření, že příliš vysoké hladiny cyklických silikonů mohou nepříznivě ovlivnit játra a dýchací systém.

Parfém

Parfém v kosmetice je pouze ve výrobcích, které mají specifickou vůni, na druhé straně většina obsahuje různé druhy látek, které mohou vést k alergické reakci. Kromě toho může parfém ještě zhoršit astma.

Bismuth

Bismuth je pigment, který na pokožce působí třpytivě a leskle, na druhé straně může u citlivých lidí způsobit svědění kůže, a to zejména když je pokožka vystavena teplu, například během cvičení a nebo slunění.

Parabeny

Parabeny jsou vysoce kontroverzní konzervační látky, které ničí růst bakterií. Na druhé straně studie ukazují, že mohou přispívat k hormonálním změnám.

PFAS

Vysoce fluorované látky, PFAS, se v přírodě obtížně rozkládají. Kromě toho má PFAS negativní účinky na reprodukci, imunitní systém, játra a existuje podezření na to, že jsou karcinogenní.

PHMB

Podezření na karcinogenní konzervační látky.

Mikroplasty

Microplasty jsou malé částečky z umělé hmoty, které znečišťují životní prostředí moří.

 

Zpět do obchodu