HYPOALERGENNÍ KOSMETIKA

Hypoalergenní makup Idun Minerals 

Alergie je přecitlivělá reakce těla na látku, která je pro většinu lidí neškodná.

Kůže, jako největší orgán těla, a dále také oči jsou zvláště citlivé na alergeny a infekce, což je důvod, proč byste měli být obzvláště opatrní, pokud jde o kosmetiku používanou na tyto části těla.

 

Oční oblast je velmi citlivá a náchylná k alergenům i infekcím, proto máme vysoké nároky na produkty používaný na řasy, víčka a oční okolí. Je důležité, aby výrobky, které používáme v blízkosti očí, byly čisté a aby zůstaly bez mikroorganismů, a to  vzhledem ke každodennímu používání a skladování v teplém a často vlhkém prostředí. Všechny naše řasenky jsou oftalmologicky testovány (oftalmolog je specialista na oční choroby) a můžete si být jisti s jejich bezpečností, protože každá řasenka je testována na alergie. Kromě toho řasenky neobsahují látky jako je nikl a parabeny, přísady, které jsou v řasenkách relativně běžné a mohou způsobit alergické reakce. Protože naše řasenky obsahují tekuté přísady, vyžadují konzervační látky, aby se v nich netvořily bakterie. Pokud jste alergičtí nebo máte citlivou pleť, vyvarujte se všem složkám, které mohou způsobit podráždění pleti, nebo způsobit alergie. Příklady látek, které často způsobují alergické reakce jsou nikl, chrom, parfém a určité konzervační látky. Proto jsme v IDUN Minerals úplně vyloučili tyto ingredience ze všech našich produktů. Výrobky, které vyžadují konzervační látky, jako jsou řasenky, obsahují takové konzervační látky, aby přecitlivělé oči tyto řasenky snášely.

 

 

 Hypoalergenní řasenka Idun Minerals

 

 

Základ produktů jsou vysoce čištěné minerály, které jsou přizpůsobeny citlivé pokožce. Minerály jsou čištěny od niklu, chrómu a mikroorganismů. Neobsahují mastek, olej, silikon, parfémy, bizmut nebo konzervační látky (např. Parabeny) - látky, které mohou způsobit svědění, vyrážky a alergické reakce. Výrobky jsou také anorganické a bezvodé, což zabraňuje tvorbě bakterií. Řada minerálních pudrových makeupů IDUN Minerals je také jediným kosmetickým přípravkem na trhu doporučeným Švédskou asociací pro astma a alergii. Další informace o tom, co obsahuje náš makeup, naleznete zde.

 

Pudrové hypoalergenní makeupy Idun Minerals

Zpět do obchodu